Mijn Texel

Texel Ideale Zomerse Oplaadplekje

04 maart 2012

De haven voor de veerboot naar Texel is door de stichting e-laad uitgeroepen tot Ideale Zomerse oplaadplak. De gewonnen prijs is een publiek oplaadpunt voor elektrische auto’s. Er wordt aan gewerkt om dit nog deze zomer op de veerhaven van Den Helder te plaatsen.

Wedstrijd
De stichting e-laad organiseerde in de zomer van 2011 een wedstrijd onder het motto ‘Op zoek naar het meest bijzondere, meest prachtige plekje waar hoognodig een oplaadpunt moet komen voor elektrische auto’s’.

Opladen op de Wadden
Winnaar in de categorie Water* is de veerboothaven in Den Helder voor vertrek met de veerboot naar Texel. Op Texel staan al oplaadpunten, dus je kunt je elektrische auto prima meenemen.

Wat is er mooier dan even ‘bijtanken’ terwijl je wacht op de veerboot zodat je op het eiland weer vol opgeladen verder kunt? De jury: ,,Deze locatie staat symbool voor alle havens waar veerboten vertrekken naar de Waddeneilanden. Schoon, stil en opgeladen thuiskomen van de Wadden, dat is de toekomst.’’

 

*) De andere winnaars zijn het Drielandenpunt bij Vaals (categorie ‘Pretparken en attracties’) en de Posbank in Nationaal Park De Hoge Veluwe (categorie Natuur).

Texel Ideale Zomerse Oplaadplekje
x Om Texel.net goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.