Informatie en tips voor een Veilig Verantwoord Verblijf

Anderhalve meter op Texel

Wilt u naar Texel of bent u nu op Texel en wilt u meer informatie over een Veilig Verantwoord Verblijf (VVV) op het eiland? Op deze pagina kunt u alle informatie vinden die van toepassing is op een verblijf met inachtneming van de coronamaatregelen. 

Update 22.09.2020: Negatief reisadvies Duitse en Belgische toeristen

De Duitse en Belgische regering heeft een negatief reisadvies gegeven voor Noord-Holland voor Duitse en Belgische toeristen. Texel hoort bij de provincie Noord-Holland. 

Let op: vanaf 25 september zal het niet langer verboden, maar strikt afgeraden worden voor Belgische toeristen om naar rode zones af te reizen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin 21 september meegedeeld. 

Hoewel u als Duitse of Belgische toerist wat ons betreft van harte welkom bent (en blijft) op Texel, kunnen we ons voorstellen dat u zich afvraagt wat u moet doen als u (als Duitse of Belgische toerist) op Texel bent of gaat komen.

Advies Texelse huisartsen

Bij Corona verdachte klachten blijft het eerste advies om naar huis te gaan! Heeft u verschijnselen van griep of verkoudheid en wilt u toch op Texel blijven, dan verzoeken we u om u te laten testen. Hiervoor kunt u de GGD bellen voor het maken van een afspraak bij een van de teststraten in Nederland (0800-1202 of +31 850 659 063).

Bij thuiskomst dienen alle Duitse en Belgische toeristen zich te laten testen, om aan te tonen dat ze corona-vrij zijn. Deze test dient plaats te vinden in het land van herkomst. Het is NIET de bedoeling dat u zich als Duitse of Belgische toerist op Texel laat testen, om een verklaring te krijgen die u bij terugkeer in eigen land kunt laten zien.

Tip: Duitse toeristen hebben ook de mogelijkheid tot het doen van de PCR test bij een onafhankelijk laboratorium, bijvoorbeeld op de terugreis . Een aanbieder met verschillende testlocaties is: www.coronalab.eu/en/  Daarmee boekt u mogelijk tijdwinst en kunt u de eventuele verplichte quarantaineperiode inkorten.

Vakantie geboekt en annuleren?

Texel kent weinig corona besmettingen sinds de uitbraak in maart. Ondanks het negatief reisadvies zijn gasten onverminderd welkom op Texel. Indien u wilt annuleren geschiedt dit op basis van de geldende Algemene Reisvoorwaarden van VVV Texel of voorwaarden van de verhuurder waar u geboekt heeft. 

    Texelfan? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwtjes en aanbiedingen van VVV Texel

    Onze gasten beoordelen de accommodaties van VVV Texel 8,3 (uit 51159 beoordelingen)