Nieuwe ‘crowd control’ app voor Texel

Update november 2020: na een succesvol half jaar is de app vanaf half november niet meer te downloaden. De al gedownloade app wordt voorlopig niet meer geüpdatet.

Vakantie in eigen land wint aan populariteit door de nieuw aangekondigde overheidsmaatregelen. Als één van Nederlands’ topvakantiebestemmingen verwacht Texel de komende maanden stapsgewijs meer bezoekers te verwelkomen. Voor inwoners en bezoekers is het dus van belang dat het nergens te druk wordt op het eiland.

TexelMap

VVV Texel lanceert daarom op 20 mei de ‘TexelMap’ app. Een systeem waarmee de capaciteit op populaire locaties wordt gemanaged en gecontroleerde spreiding over het eiland proactief wordt toegepast. Iedereen kan zo veilig en verantwoord genieten van rust en ruimte. Iets wat Texel als grootste Waddeneiland volop te bieden heeft.

De TexelMap app is onderdeel van een groter masterplan dat deze week wordt uitgerold. Dit plan gaat over het veilig en verantwoord opschalen van de economie en toeristische activiteiten.

Collectief draagvlak

Samen met meer dan 150 lokale ondernemende en maatschappelijke partijen, waaronder de Vereniging van strandexploitanten, Staatsbosbeheer, musea, Koninklijke Horeca Nederland, het openbaar vervoer, ondernemersverenigingen en een dagelijks groeiend aantal ondernemers, neemt men op het eiland gezamenlijk de verantwoordelijkheid. Hiermee wordt de anderhalvemetersamenleving proactief vormgegeven voor zowel eigen bedrijvigheid, als juist ook publieke ruimtes.

Frank Spooren, directeur VVV Texel: “Namens alle Texelaars heten we onze gasten welkom op ons veelzijdige eiland. Met deze AVG proof en gratis app dragen we bij aan de mogelijkheid om op een veilige en verantwoorde manier van het eiland te genieten. Een vooruitstrevende toepassing binnen onze toeristische branche waar we trots op zijn. Maar alleen de app is niet voldoende, ieder individu speelt hierin een belangrijke rol. We vragen onze inwoners en gasten dan ook om de maatregelen, die van overheidswege zijn ingesteld, nadrukkelijk te volgen.”

Hoe werkt TexelMap?

In samenwerking met de deelnemende partijen is de maximale veilige capaciteit van iedere locatie in kaart gebracht. De beschikbare capaciteit van alle locaties is op ieder moment zichtbaar. Als de capaciteitslimiet is behaald, worden alternatieven aangeboden. De app is ontwikkeld door The Driving Force uit Uithoorn, specialist in oplossingen voor bezoekersspreiding die helpt verstandige keuzes te maken en bezoekers stimuleert om rustige plekken op te zoeken.

De app is meertalig en vanaf woensdag 20 mei gratis te downloaden in de App Store, Play Store of online te gebruiken via www.texelmap.nl.

Op de anderhalve meter informatiepagina kunt u ook relevante en actuele informatie lezen voor het verblijf, vervoer en vermaak op Texel: www.texel.net/anderhalvemeter.

Weitere Themen

Anmelden

Möchten Sie persönliche Tipps für Ihren Urlaub? Dann melden Sie sich für den Newsletter an