WhatsApp us!
Add +31 683357827 to your contact list to whatsapp us.
x

  Vogel-Anerkennung-tour

  Onder leiding van één van onze gidsen bezoekt u lopend een aantal vogelrijke gebieden op de noordkop van Texel. Zo is het wad en de omgeving van Utopia een favoriete plek om de Steltlopers en meeuwen te leren herkennen, Dorpszicht en Zeeburg een prima locatie voor ganzen en diverse poldervogels en de Eierlandsche duinen een goede plek om de Velduil en andere duinvogels te ontmoeten. Ook is het rondje om de Robbenjager favoriet of wandelen we langs het natuurgebied Utopia. De excursies zijn geschikt voor jong en oud en zijn vooral gericht op het leren herkennen van vogels. U zult leren hoe de verschillende vogelsoorten op uiterlijk en aan het geluid te herkennen zijn.

  Deze excursies zijn wandelexcursies, soms doet de gids even een beroep op u om met een paar auto’s naar een andere locatie te rijden, om daar de wandelexcursie te starten. De excursie is geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

  De route die door de gids gekozen wordt gaat veelal in overleg met de deelnemers en is afhankelijk van het weer en het getijde buitendijks. Met opkomend water is het bijvoorbeeld interessant om de waddendijk te bezoeken omdat de vogels door het opkomende water iets meer naar de dijk toekomen. Bij harde wind wordt er een route gezocht waar we zo min mogelijk last hebben van de wind, een route door de duinen heeft dat vaak de voorkeur. Het leuke van vogels kijken is, geen excursie is hetzelfde. Al gaat u meerdere keren mee over de zelfde route, u ziet altijd weer andere vogelsoorten.

  Mocht u zelf over een verrekijker beschikken, dan is het handig deze mee te nemen, heeft u er geen, dan krijgt u er één in bruikleen van het Vogelinformatiecentrum.

  De excursies beginnen en eindigen altijd weer in het Vogelinformatiecentrum waar u na afloop een kop koffie of thee aangeboden krijgt (en voor de kinderen is er limonade). Samen met de gids kunt u in alle rust de waargenomen soorten noteren op de soortenlijst van Texel. Deze soortenlijst kunt u ook voor eigen wandelingen meenemen.

  De excursie gaat onder vrijwel alle omstandigheden (bij een minimum van 2 personen) door, mocht dit niet zo zijn dan wordt u uiterlijk de avond voorafgaand aan de excursie gebeld.

  Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk.

  Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan (helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen). Voor minder validen is het verstandig om vooraf even contact op te nemen. Afhankelijk van het excursie gebied, is deze excursie prima geschikt voor minder validen.

  Duur excursie ongeveer 2 uur.

  Vogel-Anerkennung-tour

  Wählen Sie ein Datum im nachstehenden Kalender, um die verfügbaren Tickets zu bestellen.

  Verfügbarkeit und Preise

  Texel-Fan? Melden Sie sich jetzt für unseren Newsletter an, um als Erster aktuelle Nachrichten und Angebote vom VVV Texel zu bekommen

  Unsere Gäste bewerten die Unterkünfte von VVV Texel 8.3 (aus 37978 Bewertungen)