Schapenboet in het weiland VVV Texel fotograaf Rick Kuijten

Cookies

Cookie statement VVV Texel

Dit cookie statement is voor het laatst aangepast op 15 december 2022.

In dit cookie statement leggen wij uit welke social media buttons en cookies worden gebruikt op de website van VVV Texel (https://www.texel.net).

Social media buttons

Op onze website maken wij gebruik van social media buttons, welke jou doorgeleiden naar de betreffende social media platforms. Je krijgt hierdoor de optie om ons te volgen en om content te delen binnen het netwerk. Ook zul je advertenties tegenkomen op jouw social mediapagina. De buttons zijn werkzaam vanwege stukjes code welke afkomstig zijn van de social medianetwerken. Als je wilt weten wat de social media platforms doen met jouw persoonsgegevens, lees dan de desbetreffende privacyverklaring:

Cookies

Op onze website gebruiken we cookies van onszelf en van derde partijen. Cookies zijn informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het apparaat (zoals PC, tablet of smartphone) van de bezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het apparaat.

Wij gebruiken onderstaande soorten cookies:

  • Functionele cookies: deze cookies hebben een functionele rol binnen de website. De cookies zorgen ervoor dat de website goed functioneert.
  • Analytische cookies: deze cookies geven ons inzicht in hoe onze website wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kunnen wij onze website gebruiksvriendelijker maken.
  • Marketing cookies: deze cookies maken het mogelijk om jou gepersonaliseerde advertenties te laten zien (via onze advertentiepartners).

De cookies kunnen onder andere de volgende gegevens van jou verzamelen:

  • IP-adres
  • Cookie-ID
  • Website- en klikgedrag
  • Referrer-URL

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we, voor zover wij dat verplicht zijn, vragen om jouw akkoord voor het gebruik van cookies.

In onderstaande overzicht zie je een overzicht van de cookies die wij gebruiken.

Cookie; Entiteit; waarborgen: Diversen, First party cookies met strikt functionele doeleinden.
Soort: Functioneel
Doel: Deze cookies maken noodzakelijke functionaliteiten van de website mogelijk, zoals het onthouden van de gekozen taal en of er toestemming is gegeven voor cookies, het tonen van de cookiebanner etc.
Bewaartermijn: Maximaal 2 jaar

Cookie; Entiteit; waarborgen: Google Tag Manager, Google LLC, Verenigde Staten
Privacyverklaring: Privacyverklaring Google
Soort: Functioneel
Doel: Cookies van Google Tag Manager maken het mogelijk om scripts van andere cookies in te laden. Google Tag Manager is puur functioneel en wordt niet gebruikt voor het verzamelen van persoonsgegevens.
Bewaartermijn: Sessie

Cookie; Entiteit; waarborgen: Google Analytics, Google LLC, Verenigde Staten
Privacyverklaring: Privacyverklaring Google
Soort: Analytisch
Doel: Deze cookies worden geplaatst om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag en om aan de hand hiervan de gebruikerservaring te verbeteren. We hebben deze cookies privacyvriendelijk ingesteld. Dat betekent dat we:

  • een verwerkersovereenkomst met Google hebben gesloten;
  • Google alleen gemaskeerde IP-adressen geven;
  • verder geen gegevens delen met Google; en
  • we geen gebruik maken van andere Google diensten in combinatie met analytics.

Bewaartermijn: Maximaal 2 jaar

Cookie; Entiteit; waarborgen: Microsoft Ads, Microsoft Corporation, Verenigde Staten
Privacyverklaring: Privacyverklaring Microsoft
Soort: Marketing
Doel: Deze cookies worden geplaatst om de prestaties van de online advertenties zichtbaar te maken.
Bewaartermijn:
Maximaal 1 jaar

Cookie; Entiteit; waarborgen: Bing Ads, Microsoft Corporation, Verenigde Staten
Privacyverklaring: Privacyverklaring Bing
Soort: Marketing
Doel: Bing is een dienst van Microsoft die het mogelijk maakt om advertenties te tonen bij de zoekresultaten van de Bing zoekmachine. Dit cookie wordt geplaatst om clicks en aanvragen op onze advertenties te kunnen meten om zo onze campagnes te optimaliseren. Ook kunnen we door dit cookie bezoekers die bepaalde pagina’s op onze website hebben bezocht, opnieuw bereiken via advertenties op sites van derden. Maakt een uniek user-ID. Deze cookies maken het volgen van gebruikers mogelijk door synchronisatie van het ID.
Bewaartermijn: Maximaal 1 jaar

Cookie; Entiteit; waarborgen: Criteo, Criteo S.A., Frankrijk
Privacyverklaring: Privacyverklaring Criteo
Soort: Marketing
Doel: Criteo biedt VVV Texel de mogelijkheid om gepersonaliseerde display advertenties te tonen aan consumenten die eerder www.texel.net hebben bezocht. Criteo zorgt ervoor dat de adverteerder relevante advertenties op de juiste momenten kan aanbieden.
Bewaartermijn:
Maximaal 1 jaar

Cookie; Entiteit; waarborgen: Facebook Pixel, Facebook, Inc., Verenigde Staten
Privacyverklaring: Privacyverklaring Facebook
Soort: Marketing
Doel: Deze cookies worden gebruikt om advertentie-opties van Facebook mogelijk te maken. Ze registreren klikgedrag en websitebezoeken. Deze cookies registreren een uniek ID om terugkerende apparaten te herkennen. Het doel daarvan is gericht en gepersonaliseerd te adverteren.
Bewaartermijn:
Maximaal 3 maanden

Cookie; Entiteit; waarborgen: Google Ads, Google LLC, Verenigde Staten
Privacyverklaring: Privacyverklaring Google
Soort: Marketing
Doel: Deze cookies worden gebruikt om de acties van de websitebezoeker op de website te registreren na het bekijken van of klikken op advertenties. Het doel hiervan is om de effectiviteit te meten en gepersonaliseerde advertenties te tonen.
Bewaartermijn:
Maximaal 6 maanden

Cookie; Entiteit; waarborgen: Squeezly, Squeezly Technology B.V., Nederland
Privacyveklaring: Privacyverklaring Squeezly
Soort: Marketing
Doel: VVV Texel gebruikt het Squeezely Customer Data Platform. Hiermee kunnen we klantdata verzamelen en gebruikers zoveel mogelijk persoonlijk en relevant bedanderen via website personalisaties, nieuwsbrieven en online advertenties.

In- en uitschakelen van cookies

In jouw webbrowser kun je instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd wanneer je hiermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van jouw browser. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld.

Verwijderen van cookies

De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, wordt het cookie automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. Je kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen, voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van jouw browser.

Welke privacyrechten heb je?

  • Recht op inzage: je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van jou verwerken, in te zien.
  • Recht op rectificatie: je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van jou verwerken, te corrigeren of aan te vullen indien deze onjuist of onvolledig zijn.
  • Recht van bezwaar: je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens, waaronder tegen direct marketing.
  • Recht op verwijdering: je kunt ons verzoeken jouw persoonsgegevens te verwijderen.
  • Recht om jouw toestemming in te trekken: indien je ons toestemming hebt gegeven om persoonsgegevens te verwerken, dan kun je deze toestemming op ieder moment intrekken.
  • Recht op overdraagbaarheid van gegevens: indien het technisch mogelijk is, heb je het recht om de persoonsgegevens die wij van jou verwerken te laten overdragen aan een derde partij.
  • Recht op beperking van de verwerking: in sommige gevallen kun je ons verzoeken om het verwerken van jouw persoonsgegeven (al dan niet tijdelijk) te beperken.

Bij jouw verzoek kunnen wij je vragen om je te identificeren. Wij vragen hiervoor gegevens op om er zeker van te zijn dat jij de juiste persoon bent aan wie de persoonsgegevens toebehoren.

Wij zullen in principe binnen een maand aan jouw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd om redenen die verband houden met de specifieke privacyrechten of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij jou daarvan tijdig op de hoogte stellen.

Indien je één van je rechten wilt uitoefenen, dan kun je dat kenbaar maken via info@texel.net.

Vragen of klacht indienen

Als je vragen hebt, of een klacht in wilt dienen over het gebruik van jouw persoonsgegevens, dan kun je een e-mail sturen naar info@texel.net. Wij pakken elke vraag en klacht intern op en communiceren dit verder met jou. Als je vindt dat wij jou niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Stichting VVV Texel Promotie
Emmalaan 66
1791 AV Den Burg
E-mailadres: info@texel.net
Telefoon: +31 (0) 222 - 31 47 41
KvK-nummer: 37052439

Lees ook

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief