Interieur tafel restaurant t Pakhuus Texel VVV Texel

4 Texelse restaurants in Top 500 Lekker 2018

Er staan maar liefst vier Texelse restaurants in de Top 500 van de Lekker 2018! Een prachtige erkenning voor de culinaire prestaties van Bij Jef, ’t Pakhuus, Bosq en Vincent Eilandkeuken.

Gestaag nadert Bij Jef in Den Hoorn de topregionen van de Top 500: dit jaar steeg het restaurant van chef-kok Jef Schuur van plaats 46 naar 43. Volgens de jury ‘proeven de gasten het mooiste van Texel’. Bij Jef is al sinds 2009 in het bezit van een Michelinster, als enige restaurant op de Waddeneilanden.

Visrestaurant ’t Pakhuus in Oudeschild is nieuw in de Lekker Top 500. Het restaurant van aanstormend talent Boy Schuiling aan de Texelse vissershaven wordt verwelkomd met de woorden: ‘Texel heeft er een culinaire parel bij’.

Ook Bosq is nieuw binnengekomen in de lekker Top 500. Het restaurant is gelegen aan de rand van De Dennen. Lokale producten worden hier met een zuidelijke twist geserveerd.

Vincent Eilandkeuken is verhuisd van De Dennen naar een fraai nieuw pand in de culinaire Gravenstraat in Den Burg en heeft zijn vermelding in de Lekker Top 500 geprolongeerd. De naam geeft al aan dat Texelse producten hier de hoofdrol spelen.

Weitere Themen

Anmelden

Möchten Sie persönliche Tipps für Ihren Urlaub? Dann melden Sie sich für den Newsletter an