Corona measures on Texel

De Koog

Apartment near the beach (300m) and centre of De Koog

Accommodation name: 2 pers. studio Motel Texel (C)
Reference number: 7209
 • 2
 • 1
 • Smoke-free
 • Wi-Fi

Description

Location:
Motel Texel is located on the edge of the village center of De Koog, on the west coast of Texel. Due to its central location, De Koog is a great starting point for your trips across Texel. The Duinen van Texel National Park starts practically next door, with woods and extensive dunes around De Koog. Nature reserve De Muy is a short distance away. Within a few minutes you can walk to the North Sea beach. The cozy center is a stone's throw away. Here you will find an extensive range of shops, nice terraces and restaurants. In the immediate vicinity of De Koog are various attractions and places of interest, such as museums, riding stables and a swimming paradise.

Layout:
The spacious living room of this studio apartment on the ground floor has a sitting area with TV, DVD player and radio / CD player and a dining area. There is also 1 double wall bed (fold-out bed, 140 cm wide). The open kitchen is equipped with a microwave. The bathroom has a shower, whirlpool and sink. There is a separate toilet. The studio apartment has a terrace.

Extras:
Motel Texel has a launderette.

Particularities:
You can bring your own bed linen, towels and kitchen towels. Young people are welcome if the parents are present for the entire period. No groups of men.

Properties & amenities

Surface area 38 m2
Outside area 20 m2
Type of accommodation Appartment
Zo Texels
Pets 1 pet
Location Not on a park
Northseabeach <1km
In / near village <1km
Accommodation facilities central heating
internet
non-smoking accommodation
Sanitary separate toilet
shower in the bath
Wellness (private) Whirlpool
Equipment DVD-player
Cable TV
Refrigerator
Refrigerator/freezer
Microwave
Number of bedrooms Studio
Shared facilities Car park
Launderette

Availability and prices

Choose your day of arrival

Questions about this accommodation? Mail VVV Texel or call +31 222 314741 View all contact details
 • monday: 09.00-17:00
 • tuesday: 09.00-17:00
 • wednesday: 09.00-17:00
 • thursday: 09.00-17:00
 • friday: 09.00-17:00
 • saturday: 09.00-17:00
 • sunday: closed
 • Your chosen holiday
 • Available date of arrival
 • Available
 • Not available
Ask your question on WhatsApp

We are available from Mon to Sat from 9:00 to 17:00

Flexi booking on request

Would you like to make a reservation for a period that is not (yet) available online? Submit a provisional, no-obligation request

€ 325 Discount

Book through Texel Tourist Information and receive the unique Texel Passport as a gift!

On presentation of the Texel Passport you will receive a discount on the nicest Texel outings and activities to the value of € 325. You get the benefit of no fewer than 36 companies. The unique Texel Passport is exclusively for island visitors who book their stay through the Texel tourist information (‘VVV Texel’).

You can pick up the Texel Passport during your stay on Texel in the store of VVV Texel. You will receive one Texel Passport per booking.
 • No profit motive
 • Most accommodation
 • Best price
 • Texel Passport t.v.o. € 325
 • We live there ourselves!

Guests' Reviews

Average score 8.2 from 15 Reviews
 • Location 9.0
 • Hospitality 8.0
 • Interior 8.0
 • Maintenance 8.0
 • Price / Quality 8.0

8.4 - Einfach Klasse

Wülfrath, September 2020

Es war ein schöner Urlaub

4.8 - Nooit meer!

Teteringen, August 2020

Wij huurden een studiootje in Motel Texel. Aangekomen op vrijdag 28 augustus. Klein maar voldoende. Bij aankomst werd ons op het hart gedrukt voorzichtig te zijn met het opklapbed. Die wijze raad hebben wij strikt opgevolgd. Zondagmorgen het bed opgemaakt en opgeklapt. Na zowat een halfuur valt het met een enorme klap op de grond, het is vanzelf uitgeklapt. De mevrouw van het motel gewaarschuwd. Zij was verschrikkelijk boos en wij moesten tekenen dat wij volledig aansprakelijk zijn voor de schade. Dat hebben wij geweigerd. Vervolgens belt de mevrouw de Politie. De Politie wilde wel bemiddelen maar niet afdwingen dat wij het briefje ondertekenden. Toen werd ze weer heel boos. De Politie werd op hoge toon te verstaan gegeven dat ze moesten vertrekken en wij als gasten ook. Dat hebben wij niet gedaan want we konden nergens heen. Een politieagent maakte excuses voor haar gedrag. Zo zijn we dat niet gewend op Texel. De volgende morgen staat de mevrouw om halfnegen op de deur te bonzen, met een timmerman om de schade te herstellen. Omdat wij nog niet klaar waren is afgesproken dat ze na de middag zouden terugkomen. Keurig op tijd kwam Casper de Graaf met zijn zoon en hebben de schade hersteld. Casper de Graaf vertelde dat hij al vaker een reparatie aan het bed heeft moeten uitvoeren en ook op een andere kamer. Naar zijn mening zijn wij absoluut niet aansprakelijk. Tijdens het uitvoeren van de reparatie bleek dat de val-beveiliging van het bed wel werkt als het matras niet op het bed ligt. Met het matras op het bed valt het door de val-beveiliging heen. Vervolgens stuurt Casper de Graaf zijn op onze naam gestelde nota, op verzoek van de mevrouw, rechtstreeks aan ons. Als de mevrouw ons aansprakelijk wil stellen dan moet dat schriftelijk gebeuren vergezeld van een kopie van de nota op naam van het motel. Dat eist de verzekering omdat dan de BTW kan worden verrekend. Al met al zijn we een dag eerder vertrokken vanwege de onvriendelijke mevrouw en ook omdat het de gehele dag zou regenen. U zal begrijpen dat wij iedere aansprakelijkheid afwijzen. Texel is een buitengewoon mooi eiland met allemaal heel vriendelijke mensen, behalve één mevrouw dan. Door Covid-19 was het erg druk op het eiland. Wij komen vast nog wel eens terug, maar zeker niet voor een lang weekend. Vriendelijke groet, Jan-Jaap en Anneke Nobel

10.0 - Perfecte locatie

Amsterdam, July 2020

Dicht bij't strand, dichtbij 't centrum, dichtbij de fietsroutes

8.4 - Zeker een aanrader!

Eindhoven, July 2020

De locatie is prima, accommodatie is netjes en schoon.

9.2 - Gezellig studio

Hamm, September 2019

Voor het tweede keer een appartement in Motel Texel geboekt. Centraal, dicht bij strand en winkelstraat, maar toch rustig! Gezellige studio met klapbed. Hartstikke goed op geslapen. Fijne week gehad en alles naar onze zin! Wij komen graag weer terug!!!

7.6 - Rustpunt in mijn vakantie

Zwijndrecht, August 2019

Een motel met rustig ingerichte kamers. Mischien een beetje out of date. Maar hee, ik heb thuis ook geen villa.;) Vriendelijke beheerder. Het mag wel beter schoongemaakt worden. Zeker ook omdat er honden mee mogen. Verder een super vakantie gehad. Het motel ligt zo lekker bij het strand.

8.6 - voor herhaling vatbaar

Sneek, August 2019

Voor ons een prima locatie. Balkon aan de straatkant, zodat we konden genieten van alles wat langs kwam door De Koog. Strand en centrum om de hoek.

9.2 - mijn beste verblijf en tweede huis

Assen, July 2019

voelde me gelijk op mijn gemak ,alles was perfect in orde,locatie super.heb reuma en hier kan ik van veel genieten omdat het allemaal op loop afstand is en motel ideaal is in mijn lichamelijke toestand

9.2 - voor herhaling vatbaar

Amsterdam, July 2019

alles was prima in orde geen klachten

8.0 - ik voel me hier thuis

BOCHOLTZ, June 2019

mooie studio kort bij de zee en het bos, maar ook vlakbij een levendig stadje

7.8 - Gezellig en mooi texelse beleving

Tilburg, May 2019

Appartement was netjes en compleet en schoon. Het was allemaal goed geregeld. Prima plek als uitval basis strand, uit eten, winkels en barretjes maar ook de supermarkten. Met fiets of auto lekker centraal op texel.

8.6 - Geweldige ligging

Waalwijk, April 2019

Om de hoek de zee en meteen alle winkels en restaurants bij de hand. Prima bedden. Dat het gebouw wat verouderd is vonden wij niet erg omdat vonden we dat terug zagen in de nette prijs. Zeker een aanrader!

8.8 - We hebben een fijne week gehad op dit mooie eiland

Oost West en Middelbeers, November 2018

de gehuurde studio in Motel Texel , De Koog was helemaal naar verwachting.

8.0 - Voor herhaling vatbaar

Siddeburen, June 2018

Voor t eerst een studio geboekt. De studio was ruimer opgezet dan wij hadden verwacht, ook gezellig ingericht. De locatie was heerlijk dichtbij alle voorzieningen. Vriendelijke ontvangst. Wij komen graag terug!!

6.2 - Goede accomodatie, omgang met huurders kan klantvriendelijker.

Amsterdam, September 2017

De accommodatie is ruim van opzet, alles was netjes schoon. Bij controle van de inventarislijst bleek een en ander te missen, de receptie was gesloten en bij navraag bleek dat de eigenaar niet meer op het eiland was, zodat er ook niets meer te regelen was bv een ontbrekend deksel van een pan. De verwarming bleek niet vanuit het appartement te regelen zodat we de boel moesten verwarmen met waxinelichtjes of het gasstel aansteken.

Zo Texels

By way of introduction

Motel Texel enjoys a very central location in De Koog. From here, you can go anywhere. Soak up the charm and liveliness of seaside resort De Koog or seek the peace and quiet of the beach, woods and dunes. Everything is within walking distance.

About ZoTexels
ZoTexels hosts rent out private accommodations with the emphasis on the authentic atmosphere and true Texel hospitality. Enjoy an unforgettable island experience in a ZoTexels accommodation!

Texel fan? Sign up for the newsletter now and be one of the first to receive all the latest news and special offers from VVV Texel

The guests review the accommodations of VVV Texel 8.3 (from 51159 reviews)