Waar springt Armin van Buuren uit het vliegtuig?

Dartelende lammetjes, goudgele korenvelden en de contouren van het eiland die op je afkomen als je tijdens een vrije val naar beneden suist: de clip van Armin van Buurens nieuwe single Freefall speelt zich overduidelijk op en boven Texel af.

Spring mee met Armin van Buuren

Afgelopen vrijdag lanceerde Armin van Buuren de clip bij zijn nieuwe single Freefall, waarin een prominente rol is weggelegd voor Texel. Voor de opnamen daarvan maakten niet alleen Armin en BullySongs (de Britse singer/songwriter Andrew Bullimore) een spectaculaire vrije val boven het eiland, maar ook alle medewerkers van Van Buurens platenmaatschappij Armada Music.

Toen het nummer een jaar geleden werd opgenomen voor het album Embrace, had Van Buuren al eens gezegd: “Als Freefall als single verschijnt, gooi ik jullie allemaal uit een vliegtuig.” Maar niemand had verwacht dat de dj ook werkelijk de daad bij het woord zou voegen.

Van Buuren trakteert op parachutesprong

Zoals in de clip te zien is, was het uitstapje naar Texel een verrassing voor Van Buurens medewerkers. Vanuit Amsterdam werden ze ‘ontvoerd’ naar Texel Airport. Daar werden ze opgewacht door Jan Boyen Rienks, directeur van Paracentrum Texel, die de hele ploeg de lucht in hielp.

De clip van Freefall is in één dag tijd opgenomen onder regie van Wissam Abdallah, die de unieke shots vanuit de lucht filmde met een camera die op een helm gemonteerd was. Armin zelf maakte voor de opnamen maar liefst twee keer een vrije val.Music video directed by Wissam Abdallah produced by Chiem van Houweninge Blue Dolphin

Other topics

Sign In

Do you want personal tips for your holiday? Then sign up for the newsletter